Камери шокової заморозки - шокери
Теплоізоляція камери заморожування піною
Виробництво якісної продукції – дуже копіткий процес, тому зберігання та переробка
заморожених ягід, овочів, морепродуктів, риби чи м'яса – нелегке завдання для кожного, хто бажає зберегти та вигідно продати результати своєї нелегкої праці. Будь-які продукти вимагають дотримання багатьох температурних режимів, незважаючи,
чи то тривале зберігання, чи глибоке заморожування, чи шокова заморозка. А їх недотримання, відповідно,
негативно виливає на якість, а інколи загрожує ще й втратою і значними збитками.
Тому постає питання якісного будівництва та модернізації шокерів, камер глибокої заморозки, завдяки яким можна не лише зберегти заморожені продукти, але й знизити витрати
на електроенергію, що споживають шокери, обслуговування холодильної техніки та приміщень. Визнаним лідером серед утеплювачів у світі є пінополіуретан (ППУ),
який завдяки своїм унікальним властивостям застосовується для дотримання температури та вологості в температурних камерах у всіх галузях господарства.
Холодильні та морозильні камери глибокої заморозки
Морозильні камери – необхідне приміщення будь-якого:
- переробного підприємства чи
- температурного складу,
- продовольчого супермаркету,
- підприємства громадського харчування,
- харчового складу.
Втрати холоду через
погану теплоізоляцію негерметичність камери холоду спричиняють негативні наслідки:
- обмежений асортимент,
- невеликий термін зберігання продуктів,
- надмірно перевищені витрати електроенергії,
- додаткові витрати, пов’язані з технічним обслуговуванням холодильного обладнання.
Тому погана теплоізоляція – це перш за все значні фінансові втрати.
Морозильники чи холодильники підприємств харчової переробної промисловості
повинні бездоганно справлятися з покладеними на них функціями екстренного заморожування та тривалого зберігання продуктів в температурах від - 27С до -45С. Інакше не уникнути псування сировини і готової
продукції, що спричиняє реальні збитки.
Пінополіуретановий теплоізоляційний шар камери глибокого заморожування може бути практично будь-якої товщини,
адже його наносять пошарово, а після висихання виходить однорідна і монолітна термоізоляція. Ще одна перевага
ізоляції пінополіуретаном – це висока стійкість цього матеріалу до впливу вологи і високий показник механічної
стійкості. До того ж пінополіуретан, при правильних рохрахунках товщини щільності та потужності холодильного обладнання, перешкоджає утворенню конденсату, що є важливою властивістю для шокерів, морозильних чи холодильних камер.
Затребуваність цього утеплювача обумовлена його унікальними характеристиками:
• низькою теплопровідністю;
• хорошою адгезією до будь-яких матеріалів;
• низькою паропроникністю та водопоглинанням;
• безшовністю, яка забезпечує герметичність;
• екологічною безпекою та довговічністю (понад 50 років).
Щоб дотримуватися сталої температури камера заморожування має бути:
- герметичною, щоб через стики і щілини не втікав холод, не намерзали льодяні брили, як у випадку з камерами збудованими з сендвіч-панелей,
- щільність пінополіуретану для таких екстремальних температур має бути не нижче 45 кг/м.куб,щоб точка роси завжди була всередині теплоізоляційного шару
- підлога повинна бути обладнана підігрівом, щоб при потребі за несприятливих температур чи форс-мажорних обставин з холодильним обладнанням чи електроенергією, - точку роси можна було б перемістити в назад в теплоізоляційний шар ППУ
- підлога камери шокового заморожування обов'язково має бути обладнана деформаційним швом на стику стін і підлоги по периметру камери
- вологостійкість зовнішнього шару утеплення піною ППУ щільністю 60 кг/м.куб ідеально підходить для миття і санітарної обробки , водопоглинання ППУ 60 - 0,02 % по об'єму, термін служби при температурах від +150С до -80С складає більше 50 років.
Щоб якісно заморозити в шокері овочі, фрукти чи інші продукти, потрібне їх зволоження. Висока ступнінь зволоження продуктів перед замороженням, - це ще одне випробування для камери шокової заморозки, тому на теплоізоляції якісними матеріалами, економити не варто. Перед утепленням має бути вибрано якісну сировина Європейського виробника і компанію з досвідом виконання теплоізоляції камер холоду чи шокової заморозки.
Наша компанія вже понад 15 років виконує роботи по всій території України з обладнання холодильних морозильних чи камер шокової заморозки. Від камер холоду на Буковині, в Дрогобичі, чи в хмельницькому до шокерів для заморозки ягід і овочів на Волині і Поділлі.
Тільки після правильного утеплення заморозка продуктів, буде сприяти якісному зберіганню і транспортуванню заморожених продуктів від постачальників до споживачів.
Якісна теплоізоляція камер холоду – це основа основ, від її ефективності залежить подальша доля продукції, її якість, собівартість і ціна. Чим кращі
умови всередині шокерів, тим довше зберігаються продукти, тим вища їх якість, і, як наслідок – ціна.
Розрахунок потужності і ресурсу холодильного і морозильного промислового обладнання, а також їх ціна напряму залежить від розрахунку товщини і щільності, якості теплоізоляційного шару пінополіуретану.
Чим краще утеплити, - тим менша потужність, вартість і довший ресурс холодильної морозильної установки
Напилення ППУ – це сучасна технологія,
яку широко використовують і в Україні, і за кордоном.
Пінополіуретан – це матеріал 21 століття, який можна і потрібно використовувати в сучасному сільському господарстві.